vvs

Forskellige toilettyper

Når man står og skal købe et nyt toilet, så er det en god ide, at man sætter sig lidt ind i, hvilke toilettyper der findes.

Der findes nemlig flere forskellige toilettyper. Nogen af dem er forskellige på grund af udseendet, hvor andre er forskellige på grund af deres funktion.

En forskel på toiletter

Et toilet er vel et toilet? Der er svaret både ja og nej. Et toilet bruges til det samme, uanset hvordan et toilet ser ud og er bygget sammen. Men der er forskel på både udseendet og på, hvordan et toilet fungerer i forhold til dets afløb. Som fx om afløbet går ned i gulvet eller ind i væggen.

Skal det være et toilet med en S-lås eller en P-lås?

En af de forskelle, der er på toiletter, det er, hvordan toilettets afløb er.

Der findes nemlig både toiletter, hvor afløbet går ind i væggen og ned i gulvet.

Man kan enten få et toilet med en S-lås eller en P-lås. Et toilet med en S-lås er, hvor afløbet går lodret ned i gulvet, hvor et toilet med en P-lås går vandret bagud. Så om man skal have et toilet med en S-lås eller en P-lås, det afhænger nogen gange af ens kloaksystem.

To forskellige slags toiletter

Der findes groft sagt to forskellige slags toiletter. Et gulvmonteret toilet og et væghængt toilet.

Indenfor de to slags toiletter, så fås der så forskellige slags, såsom om et toilet er med en S-lås eller P-lås.

Hvis man derimod gerne vil have et gulvmonteret toilet, der samtidig går helt op af væggen, så kan man også få det. Den slags udskiftning af toilet hedder et back-to-wall toilet. Den slags toilet hører med til de gulvmonterede toiletter.

Forskellene på de væghængte toiletter er, at man både kan få et toilet, hvor cisterne er synlig eller indbygget i væggen. Når man skal have et hængetoilet, så skal man bruge en indbygningscister. Den bygges ind i væggen, hvorpå den så bliver skjult. Men nogen gange er det ikke muligt at bygge den ind i væggen. Derfor kan man få dem, hvor de er synlige.

Fordelen ved et indbygget et er, at det er nemmere at rengøre. Det gør det samtidig mere hygiejnisk. Samtidig synes mange, at det ser pænere ud, da det kun er hængeskålen eller kummen, som den også kaldes, der er synlig.

Et toilet med indbygget bidetfunktion

Et toilet, der er gået hen og er blevet mere og mere populært, det er et toilet med indbygget bidetfunktion. Det er fx praktisk, hvis man ikke har et stort badeværelse, men hvor man stadig ønsker at have et bidet. Mange kan godt lide at bruge et bidet, da mange føler sig ren efter deres toiletbesøg.