Hobby

3 slags træ, der anvendes i ægte træ møbler

Ægte træ møbler er den mest populære møbler i eksistens. Det har eksisteret i hundreder af år og sandsynligvis eksisterede da hulen folk kom træt af hug på snavs gulvet i deres huler og kiggede rundt for en bedre måde.
Skoven, der er formet i møbler kan mdf plader inddeles i tre kategorier:
1. løvtræ
2. nåletræ
3. kompositter
Selv udtrykket ‘hårdttræ’ eller ‘nåletræ’ er vildledende. Løvtræ er ikke nødvendigvis hårdere, mere fintmasket materiale. For eksempel, balsatræ er en af de letteste, mindste tætte skove er der, og det betragtes som en hårdttræ. Teknisk, tømmer er klassificeret baseret på hvordan træet gengiver. Som en generel regel, dog, er nåletræ træer stedsegrønne året rundt mens hårdttræ skabe den smukke efterårsløv, som vi alle elsker så meget.
Løvtræ anses for den højeste kvalitet og er de dyreste. Deres naturlige farver varierer fra de mørkeste woods til de letteste og og de kan farves eller malet for endnu mere sort. Hårdttræsmøbler er mindst tilbøjelige til at fordreje eller bøje og er værdsat i alle høj kvalitet boliger. Fem skoven mest almindeligt anvendt i møbelproduktion er kirsebær, valnød, eg, ahorn og mahogni.
Nåletræ er billigere end løvtræ, men de kræver ekstra pleje. Fordi de er mindre holdbare, er det meget nemmere at ridse eller bule blødt træ møbler. Desuden de ofte har ikke de smukke korn af en hårdttræ, og derfor plette ikke som smukt.
Pine er et eksempel på en nåletræ, der er almindeligt anvendt til møbler. Disse træsorter bruges ofte i konstruktion samt, så de mest udsøgte stykker er forbeholdt møbler. I byggeriet er knob og opdelinger fælles. Masser af byggeri tømmer vil ikke acceptere maling og slags træ der bruges til hylder eller pakning kasser.
Nåletræ bruges i møbler er udpeget som “Udseende” tømmer og omfatter de fleste nåletræ tømmer, der har været custom fræset til et mønster eller ellers dukket op på alle fire sider.
Kompositter er den billigste form for træ og er bogstaveligt talt fremstillet i stedet for dyrkes.
1. krydsfiner: flere lag af tynde træ plader er limet sammen og pressede. Krydsfiner er stærk og modstår hævelse, krympning og vridning. Der er nogle møbler fremstillet direkte af krydsfiner, men generelt er det kun anvendes som en støtte, når de indarbejdes i møbler.
2. spånplader: savsmuld og små flis er blandet med lim eller harpiks, som er derefter formet og pres behandlet. Når det bruges til billige møbler, er spånplader normalt dækket med laminat eller finér. Dette er nødvendigt, fordi spånplader opdeler nemt og laminat forhindrer opdeling. Ulempen er dog at laminatet kan adskille fra træ, fordi spånplader reagerer på temperatur og tryk ændringer af hævelse, og svindende.
3. plade: er lavet som spånplader, men det er placeret under større pres, så det er stærkere.
4. MDF eller Medium Density Fiberboard: træ partikler er bundet med harpiks og komprimeret. Det er sværere end spånplader eller Træfiberplader, og kan være skåret som krydsfiner, selv om det ikke er så stærk som krydsfiner. Nogle MDF er beklædt med melamin, som er et holdbart plast i forskellige farver. De synlige kanter af MDF er ru og dækker med støbning eller nogle andre dekorative materiale er nødvendigt.
Teknisk, møbler lavet af alle disse træ produkter er “ægte” træ møbler, selv kompositter. Priser og kvalitet varierer fra løvtræ ned til kompositter. Jo højere man går op spektret, jo mere du kan forvente at betale for dine træmøbler. Den gode del, selvfølgelig, er, med rette pleje hårdttræ møbler vil vare i årtier eller endog generationer. Hvis du har råd til det, altid vælge hårdttræsmøbler.

13 thoughts on “3 slags træ, der anvendes i ægte træ møbler

Leave a Reply

Your email address will not be published.